image_printپرینت خبر

آلو یکی از میوه های خوشمزه و محبوب تابستانی است که طرفداران زیادی دارد. آلوها از نظر شکل ظاهری و سایز بسیار متنوع هستند ودر رنگ های متنوعی پرورش داده می شوند. برخی از آنها طعم شیرین و برخی دیگر ترش مزه هستند.

علاقمندان به آلو می توانند انواع آلوها را خشک کرده و در زمستان هم از خواص بی نظیر این میوه تابستانی بهره ببرند. آلو خشک ماندگاری زیادی داشته و درصورت نگهداری درست می توان بقیه ی فصول سال از آن استفاده نمود. خشک کردن این میوه در خانه نیاز به تکنیک های خاصی دارد که در این بخش از رازهای خانه داری در نمناک آورده ایم.

انتخاب آلو برای خشک کردن:

برای خشک کردن آلو می توانید از هر نوع آلویی استفاده کنید، اما توجه داشته باشید که آلوهایی که انتخاب می کنید نباید آبدار باشند بلکه آلوهای گوشتی و شیرین را انتخاب کنید.

مراحل تهیه آلو خشک در خانه:

ابتدا آلوهای گوشتی و شیرین را انتخاب کرده اید، خوب بشویید و دمشان را جدا کنید.

قابلمه ای متناسب با مقدار آلویتان انتخاب کنید و مقداری آب در آن بریزید تا بجوشد.

آلوها را داخل قابلمه بریزید و بگذارید بجوشد، زمان برداشتن آلوها از روی حرارت وقتی است که پوست آلوها جمع شده و به راحتی جدا می شود.

زمانی که پوست آلوها جمع شد، کمی نمک ریخته و آن ها را آبکش کنید.

سپس پوست آلوها را جدا کنید.

پس از اینکه آب آلوها کاملا رفت آن ها را در سینی ریخته و مقداری نمک یا شکر مطابق سلیقه تان روی آن ها بپاشید.

آلو ها را در مقابل پنکه یا نور خورشید خشک کنید.

برای اینکه همه آلوها به صورت یکدست خشک شوند، در مدت خشک شدن آلوها، آن ها را جابجا کنید.

پس از خشک شدن آلوها آن ها را در ظرف های در بسته ریخته و در یخچال یا فریزر نگهداری کنید.

خشک کردن آلو در فر

ابتدا با یک چاقوی کوچک آلوها را از یکدیگر جدا کرده و هسته را دور بیندازید.
آلوها را روی قفسه فر قرار دهید. بین هر میوه مقداری فاصله بگذارید.
یک تکه فویل یا یک سینی پخت با روکش فویل را در زیر قفسه قرار دهید زیرا آلو با فرآیند خشک شدن آب زیادی از آن آزاد می شود.
فر را روی ۱۷۵ درجه – ۲۰۰ درجه فارنهایت یا پایین تر تنظیم کنید.
هر دو ساعت یا چند بار روی آنها را بررسی کنید.
آلوها را به محض اینکه سطح خشکی مورد نظر شما را نشان داد از فر خارج کنید.
زمان خشک کردن به مقدار آب آلو که قبل از قرار دادن آنها در فر وجود دارد بستگی دارد.
خشک کردن آلو در فر ممکن است حدود هشت ساعت طول می کشد.

نکاتی که در مورد خشک کردن آلو باید بدانید:

چنانچه در این بخش عنوان شده است زمان جوشاندن آلوها دقت کنید که زمانی آنها را از روی حرارت بردارید که بافت آلوها نرم و لطیف شد، در غیر این صورت برای مدت بیشتری آلوها را بر روی حرارت گذاشته تا بافت سالم آلو تغییر شکل دهد تا پوست آن به راحتی جدا شود.

آلوها را در یک محیط استریل و تمیز خشک کرده و از سلامت فضایی که برای خشک کردن انتخاب کرده اید اطمینان یابید.

آلو را می توانید به دو روش با پنکه و یا نور خورشید خشک کنید. اگر فضای کافی برای دسترسی به آفتاب و خشک کردن آلوهایتان ندارید و یا نسبت به تمیز ماندن آلوها در فضای آزاد حساس هستید می توانید آلوها را با پنکه خشک کنید.

اگر از آفتاب برای خشک کردن آلو استفاده می کنید حدود دو روز برای خشک شدن کافی خواهد بود، البته این میزان بسته به گرما و شدت نور خورشید فرق می کند.

هر روز به آلوهایتان سر بزنید زیرا ممکن است آلوها بیش از حد خشک شده و چیزی جز هسته ی آلو برایتان باقی نماند.

اگر می خواهید ماندگاری آلوهای خشک شده تان بیشتر شود، آنها را در یک ظرف در بسته و در فریزرقرار دهید.

ماندگاری آلو خشک در یخچال ۶ تا ۱۲ ماه و ماندگاری آلو خشک در فریزر ۱۲ تا ۱۸ ماه است.

 

منبع: نمناک